Het Wajangspel

Het Wajangspel

Over strapatsen in het Catshuis

In de roman Het wajangspel beschrijft Anneke van Dok het spannende samenspel tussen een ambitieuze politicus en zijn spindoctor. Daaraan lijkt een einde te komen, wanneer Thijs van Wijk zijn minister-president Jacob Poppe bezoekt om een geheim te onthullen.
Wie had de regie over Jacobs politieke carrière? Wie is de dalang die de wajangpop bespeelt? Was hij dat zelf, zijn spindoctor, of toch iemand anders? De schrijfster illustreert dit dilemma met herkenbare voorvallen, die soms humoristisch zijn en soms ontluisterend.


Bestellen
Twee keer woordwaarde HARDCOVER

Twee keer woordwaarde HARDCOVER

In Twee keer woordwaarde ervaren Flora en Erik dat een schitterende carrière geen garantie vormt voor een aangename oude dag. Nadat ze hun machtspositie verloren, hield hun vriendschap geen stand, want ze hadden allebei schuld aan elkaars noodlot. Ze ontmoeten elkaar weer in een verweesde kerk waarin het luxueuze zorgcentrum Viventium is gehuisvest. Een listig woordspel leidt tot een echte zoektocht naar hun verleden. Overheerst de wanhoop, de wrok of het verlangen naar genegenheid?
De roman geeft een uniek beeld van het Binnenhof, waar Flora en Erik vroeger hun machtsspel speelden.
Bestellen
Twee keer woordwaarde

Twee keer woordwaarde

In Twee keer woordwaarde ervaren Flora en Erik dat een schitterende carrière geen garantie vormt voor een aangename oude dag. Nadat ze hun machtspositie verloren, hield hun vriendschap geen stand, want ze hadden allebei schuld aan elkaars noodlot. Ze ontmoeten elkaar weer in een verweesde kerk waarin het luxueuze zorgcentrum Viventium is gehuisvest. Een listig woordspel leidt tot een echte zoektocht naar hun verleden. Overheerst de wanhoop, de wrok of het verlangen naar genegenheid?
De roman geeft een uniek beeld van het Binnenhof, waar Flora en Erik vroeger hun machtsspel speelden.
Bestellen